Koerdische Studentenvereniging

het verrijken van het studentenleven van Koerden in Nederland

[contact-form-7 404 "Not Found"]

OVER KSVN

In februari 1993 werd de allereerste Koerdische studentenvereniging in Nederland opgericht door een groep studenten die hun netwerk wilden verbreden en de situatie in de Koerdische regio onder de aandacht wilden brengen. Met die visie werd Koerdische studentenvereniging in Nederland (KSVN) opgericht.

Hun missie was duidelijk: het verrijken van het studentenleven van Koerden in Nederland,

het versterken van de Koerdische eenheid en de Koerdische strijd onder de aandacht brengen door het verwerven van Nederlandse politieke steun hiervoor. Een prachtig initiatief met als resultaat een vereniging die tot op de dag van vandaag dezelfde missie heeft.

Door de jaren heen heeft KSVN honderdtallen Koerden bij elkaar kunnen brengen, heeft de vereniging voor hechte vriendschappen en effectieve samenwerkingen gezorgd. En behalve het verbreden van het netwerk van de Koerdische student, heeft KSVN er voor gezorgd dat Koerdische studenten gehoord worden en de kwesties in de Koerdische regio aandacht krijgen. Meerdere malen hebben er bezoeken plaatsgevonden met politici in de Tweede Kamer, is er steun gevraagd en is er volop gediscussieerd. KSVN is de afgelopen jaren gegroeid en dient nu ook als aanspreekpunt voor verschillende Nederlandse, maar ook Koerdische media.

Hoewel KSVN al in de vorige eeuw is opgericht, bestaat de vereniging nog steeds en is haar visie niet veranderd: een laagdrempelige vereniging die Koerdische studenten en afgestudeerden bij elkaar brengt om het netwerk te verbreden, het studentenleven te verrijken en de Koerdische kwestie aan het licht te brengen.

BELEEF EEN FANTASTISCHE STUDENTENTIJD BIJ KSVN

Enthousiast? Meld je dan vandaag nog aan als nieuw lid en dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

AANMELDEN